fredag 4 november 2011

Languedoc i vattenbad

Dagens recept från Languedoc: surstek i vattenbad. Förrät: ostron i vattenvinägrett. Efterrätt: kokta päron i rödvin. Nej förresten: i vatten.

Tvätta köttet omsorgsfullt i rikligt med vatten. Låt marinera en hel natt i  regnvatten blandat med mera regnvatten. Kontrollera att det är riktigt dygnsurt och koka på svag värme i fuktig ugn. Bon appétit!

(det har regnat nu i några dagar och vädertjänsten "utlovar" mer regn)

Igår var det till och med "alerte rouge", alltså högsta graden av vädervarning pga risk för översvämningar, som är vanliga och ibland förödande i regionen. Jag satt på biblioteket och läste en tidning när de ropade på högtalarna: "Det är Röd Vädervarning: alla besökare ombedes lämna lokalerna och bege sig hem."

Vi rekommenderades alltså, kanske rentav beordrades, att inte bara utrymma biblioteket utan att dessutom åka raka vägen hem...

I ett anfall av civil olydnad, trotsade jag påbudet och begav mig istället till närmaste supermarket, därifrån till Sauramps bokhandel och slutligen hem via konstgalleriet Saint-Ravy, där det visas en utställning om Figuerolles, ett gammalt arbetarkvarter.

Sedan gick jag i alla fall hem för det finns ändå en gräns för civilkuraget.

3 kommentarer:

  1. Hahaha... vilken härlig civil olydnad! Gillart! Men så trist med så himla mycket regn...
    heanku

    SvaraRadera
  2. Ja, och värre blir det enligt vädergubbarna :-(

    Nåja, det finns ett liv efter syndafloden...

    SvaraRadera