Och nu äntligen den så efterlängtade upplösningen!
(La France......10 points....., osv, osv)
Och vinnaren är.......
"La clapassade de mouton sauce grisette", vilket betyder ungefär fårköttsgryta med lakritssås. "Grisettes" är ett lokalgodis gjort på lakrits. Spännande eller hur? Men, gott? Kanske, kanske inte.
Andra pretendenter till titeln byggde på fisk och skaldjur. Men där ser man: fåret drog det längsta strået.
Men protesterna uteblev inte: varför skulle får anses mer representativa för Montpellier än fisken? Det är sant att staden inte ligger direkt vid havet men inte heller ser man några får beta i parkerna. Stadstypiska djur är egentligen bara katter, hundar och råttor och jag skulle vilja se den kock som vågar sig på att tillaga dem.
Vidare: Michel Otell, den kanadensiske studenten som står för receptet lär ha "inspirerats" av ett kanadensiskt recept: karibu med lönnsirap.
Alltså: väldigt lite talar för att detta blir någon älsklingsrätt här i staden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar