tisdag 16 juli 2013

Nya perspektiv

Sist jag bloggade var jag i Poitiers, efter att ha avverkat diverse charmbyar, Brive-la-Gaillarde, Limoges och Poitiers. Eftersom resans mål var Saint-Malo, uppe i det fjärran Bretagne, så kan man med rätta undra om målet någonsin nåddes eller om bloggaren tjusades så till den grad att den goda staden Poitiers nyupptäckta charm att han vips bestämde sig för att stanna där och börja ett nytt liv i regionen Poitou-Charentes, berömd för drottningen Alienor och för regionpresidentskan Ségolene Royal.

Så var det inte: resan fortsatte via Nantes och Rennes och nådde slutligen St Malo som planerat. Och där charmades bloggaren verkligen, inte bara av staden utan desto mer  av en av dess invånare, en svenska faktiskt men som bott i Bretagne i decennier och som numera driver bed and breakfast (se länken till höger).

Så till den grad charmad att han bestämde sig för att flytta dit och överge det fagra Languedoc...

Än så länge är jag kvar i Montpellier och packar som bäst för att flytta om ett par veckor.

Det finns mycket att skriva om Bretagne också och det skall jag försöka göra. Dock vet jag inte vad som är lämpligast; starta en ny blogg ("Bloggen om Bretagne"....) eller fortsätta på den befintliga fast med vidgat innehåll. Kanske döpa om den till "Bloggen om Frankrike" eller något mer originellt kanske, eftersom jag kommer säkerligen att rapportera inte bara om Bretagne och Languedoc utan också om andra landsdelar (och även bortom gränsen, om Jersey och Guernsey till exempel, som ligger bara dryga timmen från St Malo).

Nåja, det får visa sig. Lämna inte bloggen! Det kommer mera!
9 kommentarer:

 1. Lycka till med ditt nya liv!

  SvaraRadera
 2. Är du plats och har du tid att starta blogga igen snart?

  SvaraRadera
 3. Ja, jag är på plats i Bretagne och skall försöka ta mig i kragen och återuppta bloggningen... Fast just för ögonblicket är jag i Stockholm.

  SvaraRadera
 4. Så spännande! Stort lycka till!
  Vill gärna se en fortsättning på bloggen om livet i Bretagne. Alltid lika roligt att upptäcka nya delar av favoriten Frankrike ;).

  SvaraRadera
 5. Tack Dubbelörn! Skall försöka återuppta bloggandet.

  SvaraRadera
 6. Very interesting article, thank you for sharing. I also want to share the following health articles, God willing, useful. Thank you :)

  Cara Mengobati Penyakit Rosacea Alami
  Cara Cepat Atasi Sariawan
  Cara Mengatasi Kepala Pusing Berputar

  SvaraRadera