måndag 14 mars 2011

Regnig måndagJa det var den vintersöndagen.... Jag ser att jag inte skrivit någonting i bloggen sedan den 29 januari. Jag har varit väldigt upptagen. Jag har varit förkyld. Jag bröt en nagel, nej två naglar.

Sådana är bloggare: först väldigt entusiastiska, sedan, när nyhetens behag är borta ... Se er omkring på nätet: det vimlar av bloggar där sista inlägget är från december 2009, juni 2008, första veckan i september 2007. Så småningom sopar Google bort bloggresterna. Så dog ett vackert projekt. Vad kan man dra för slutsatsen? Bättre att låta bli.

Och inte hjälper vädret heller: hela Languedoc har drabbats av en syndaflod i fickversion. Det bara öser ner sedan i lördags och det lär inte upphöra förrän torsdag. Fem hela dagar!

Men vad är det jämfört med Japan?

Nåja, till det positiva: vintern tycks vara över för den här gången. Lägsta temperaturerna, som januari-februari låg obetydligt över nollstrecket, har nu placerat sig tryggt runt 7-8 (plus) graderna. Blöta må vi vara men vi fryser inte.

Jag har inga bilutflyker att rapportera. Jag har ingen bil över huvud taget. Men snart är den reparerad säger bilmekanikern, med en sprillans ny motor dessutom. Om man kan kalla en motor med 110 tusen km på nacken för sprillans ny. Den kostade tretusen femhundra kronor. Det kunde ha blivit värre. Det kommer att lära mig att kolla oljenivån oftare...

Men nu har hur som helst bloggen fått ett färskt inlägg. Än är hoppet ej förlorat.

2 kommentarer:

  1. Ja det var ett rejält blogguppehåll, och mycket eländes elände...men vad är det som sagt jämfört med Japan? Vi är nog många som tänker i dom banorna när vi ser nyhetsbilderna från katastrofområdena.

    Grattis till en bil med ny motor!

    SvaraRadera
  2. Tack! Har fått tillbaka bilen och den verkar kunna hålla ett tag åtminstone.

    SvaraRadera