torsdag 11 november 2010

En eftermiddag i ArlesJag åkte till Arles för en snabb titt på stadens historiska byggnader. Sedan satte jag mig en stund vid Place du Forum bara för att ta en snabb espresso innan nästa sevärdhet. Halv fyra en hösteftermiddag. De sista solstrålarna når nätt och jämnt mitt bord. Två damer sätter sig vid bordet bredvid och blir serverade varsitt glas rosé.Jag får för mig att de har kulturella yrken, kanske för att den ena är kortklippt, kanske för att den andras frisyr påminner om Simone de Beauvoirs. Klädseln är okonventionell, om än inte helt ovanlig: fleecejackor, joggingsbyxor.Simone röker Marlboro Menthol. Den riktiga Simone rökte nog Gauloises, misstänker jag. Fotriktiga skor men också örhängen. Bohème chic?Efter tjugo minuter reser de sig och går. Jag bestämmer mig för att de kommer hit varje dag vid samma tid. En förståndig vana. Jag bestämmer mig för att det är två trevliga damer.

4 kommentarer:

 1. Dom ser klart trevliga ut :-)
  Vilken snygg ny header förresten!

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillade bilden, den tog jag i Maguelone for några veckor sedan. Den visar lagunen, mellan havet och fastlandet.

  SvaraRadera
 3. Tänkte också kommentera din nya toppbild. Snygg. Ren.

  Och damernas bekantskap skulle säkert vara trevlig att göra...

  SvaraRadera
 4. Kanske skulle man fråga Efwa i Provence (bloggen "Vårt hus i Provence"), som bor just i Arles, ifall hon känner dem...

  SvaraRadera