fredag 23 juli 2010

Äntligen en bild!


Livet handlar dock inte bara om avfallshantering, även om det är ett fascinerande ämne. Jag tänkte idag berätta lite om den stolta staden Montpellier, huvudstaden i regionen Languedoc-Roussillon.

Det finns de som hävdar att en bild säger mer än tio ord, eller hur många ord det nu var. Jag märker att min blogg består nästan bara av ord. Dags att göra något åt det.

Det ni ser här är en del av gamla staden. Bilden är typisk för denna stadsdel, fasaderna har alla den här gråvita färgen som är också Parisfärgen. Jag tycker att Montpellier är den stad i Södern som mest påminner om Paris, i alla fall när det gäller färgskalan. Eller man kanske skall uttrycka det som att Montpellier ger lite grann samma intryck som städerna norr om floden Loire, trots att den är tryggt placerad i Söderns hjärta.

En stad som växer så det knakar. Idag har Stormontpellier fyra hundra tusen invånare. Befolkningen var nog hälften ännu för ett par decennier sedan. Det är inte industrierna som lockar folk dit (eftersom det knappt finns några), utom universitetet, vissa högteknologiska företag inte minst inom biokemi-farmacevtik, samt det goda klimatet och storstadspulsen parad med småstadslugnet.

Besök Montpellier!! Se Montpellier och sedan.... se Neapel.

(Obs! detta är en annons, betald av Office du Tourisme de la Ville)

2 kommentarer:

  1. Jag är otroligt svag för den här färgen på hus, ljust sandstensfärgade.
    Så roligt att du börjar lägga in lite bilder :)
    Fler, fler!

    SvaraRadera
  2. Jag skall försöka ta reda på var färgen kommer ifrån. Det finns i och för sig mycket sandsten i trakterna så det kanske är enkelt.

    SvaraRadera